God hygiene for å redusere smitte - Coronavirus
Retningslinjene er anbefalt av myndighetene og vi oppfordrer alle ansatte til å følge disse:
Grunnleggende for våre retningslinjer er kunnskap om hvordan viruset smitter; dette står å lese på Folkehelse Instituttet (FHI) sin hjemmeside om smitteveier:
Sykdommen smitter som ved forkjølelse og influensa ved dråpesmitte slik:
- Gjennom luften ved at den syke nyser eller hoster
- Ved direkte kontakt når den syke har fått viruset på hendene og overfører det ved kontakt med andre
- Ved indirekte kontakt når viruset har blitt overført til inventar, gjenstander eller kontaktflater
For å bidra til å redusere og forsinke spredningen av Coronaviruset har vi utarbeidet følgende policy og retningslinjer:
Hygienetiltak:
1. Håndhygiene
Det aller viktigste smitteforebyggende tiltak er å utføre riktig håndhygiene.
a. Vask hendene ofte med såpe og vann; bruk Antibac dersom du ikke har tilgang til såpe og vann.
b. Unngå å håndhilse på andre mennesker uansett situasjon.
2. Andre hygienetiltak
a. Kontorarealer
Vask av alle kontaktflater i fellesarealer som dørhåndtak, toaletter, spise- og møterom intensiveres.
b. Driftsmidler
Alle kontaktflater om bord i våre driftsmidler håndteres på samme måte som i kontorarealer.
c. Hold avstand på minimum 1 meter til andre personer.
d. Kontanter og kort som betalingsmiddel er nå avsluttet i de fleste av våre ruteproduksjoner; det kommer fortløpende avklaringer fra oppdragsgivere om dette.